U drugom dijelu dana kiša, padavine se očekuju i naredne sedmice

Prije podne je vrijeme u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno, a u drugom dijelu dana očekuje se dolazak padavina s juga, javlja Anadolu Agency (AA).

U drugoj polovini dana s juga se očekuje dolazak padavina. Većinom slaba kiša ili lokalno jači pljusak. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će uglavnom između 20 i 25 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini vrijeme će biti pretežno oblačno sa slabom kišom ili lokalno jačim pljuskom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će između devet i 15 stepeni, a najviša dnevna između 17 i 23 stepena.

U utorak u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Kiša i pljuskovi se uglavnom prognoziraju u Hercegovini. U Bosni su pljuskovi rjeđi. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24 stepena, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U srijedu u Bosni i Hercegovini vrijeme će biti djelomično vedro. Pljuskovi se prognoziraju većinom za područje Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini vrijeme će biti oblačno s kišom i pljuskovima. Vjetar slab. U Bosni vjetar prije podne mijenja smjer sa juga na sjever, u Hercegovini poslije podne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 22 stepena.

AA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: