U drugoj polovini februara rast temperature zraka

Protekli mjesec prošao je u granicama prosjeka po intenzitetu padavina i po temperaturama, a prognoza pokazuje da bi i naredni mjesec trebalo da bude u granicama višegodišnjeg prosjeka, ali nešto siromašniji po intenzitetu padavina.

Meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda Željko Majstorović kazao je da će prva polovina februara biti u znaku niskih temperatura, slična onoj koja je zabilježena prethodnih dana, a otopljavanje se očekuje tek u drugoj polovini februara.

“Prvi val padavina očekuje se sutra. U noći sa srijede na četvrtak i petka na subotu snijeg će biti intenzivan. I pored tih padavina temperature se neće mnogo mijenjati i bit će uglavnom ispod nule,“  kazao je.

Majstorović kaže da iako u proteklom mjesecu niske temperature i intenzivne padavine, prema statistici, nisu ništa rekordno, te da su u proteklom periodu zabilježene i mnogo niže temperature i intenzivnije padavine.

Jutros su osim hladnog vala zabilježene i temperaturne inverzije. Uglavnom je bilo hladno po kotlinama i na visoravnima gdje su inače karakteristične niske temperature.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: