U ČETVRTAK I DOM NARODA PARLAMENTA FBIH O PENZIONISANJU BRANILACA

2Vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, posvećena Prijedlogu federalnog zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno-oslobodilačkog rata, bit će održana u četvrtak, 18. aprila, u Sarajevu, kazao je danas agenciji Fena sekretar Doma naroda Izmir Hadžiavdić.

Za 18. april je ranije zakazan nastavak redovne 14. sjednice Doma naroda, ali je u međuvremenu odlučeno da vanredno zasjedanje, posvećeno povoljnijem penzionisanju branilaca, bude održano prije toga.

Prijedlog zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno-oslobodilačkog rata, predložen iz Federalne vlade, podržao je jučer većinom glasova Predstavnički dom po hitnom postupku, također na vanrednoj sjednici u Sarajevu.

Da bi stupio na snagu, potrebna je i podrška Doma naroda.

Donošenje ovog zakona u Federaciji uslov je za isplatu daljnje novčane tranše na osnovu stand-by aranžmana koji Bosna i Hercegovina ima s Međunarodnim monetarnim fondom.

Federalni premijer Nermin Nikšić, pozivajući jučer poslanike u Predstavničkom domu da podrže zakon, izjavio je da bi izostanak naredne tranše od MMF-a ugrozio finansijsku stabilnost Federacije i cijele BiH.

 

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: