U Bosni i Hercegovini 122 novozaraženih koronavirusom, preminule četiri osobe

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini potvrđena su 122 nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o uzorcima koji su prikupljani nekoliko dana, a analizirani su u posljednja 24 sata.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je 831 uzorak, od kojih su 84 pozitivna na koronavirus.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

Do sada je testirano ukupno 126.719 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 13.505 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 9.652 pacijenata, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 13 pacijenata. Trenutno je aktivno 3.479 slučajeva pozitivnih na koronavirus.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 3 nova smrtna ishoda. Preminuli su muškarac i žena iz Sarajeva, te žena iz Novog Travnika.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 374, od čega je 245 osoba muškog i 129 osoba ženskog spola.

U Republici Srpskoj je izvršeno testiranje 210 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus potvrđen je kod 38 osoba. Preminuo je stariji muškarac iz Rudog.

Prema mjestu prebivališta, 18 osoba je iz Banje Luke, četiri iz Bijeljine, po tri iz Prnjavora i Čelinca, po dvije iz Prijedora, Trebinja i Foče i po jedna iz Gacka, Bosanske Dubice, Kotor Varoši i Novog Goražda.

U Brčko distriktu danas nema novih slučajeva zaraze virusa korona.

Klix

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: