U BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano i uglavnom bez padavina.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -9 stupnjeva, Bihać i Zvornik -2, Ivan Sedlo -1, Bugojno i Sarajevo 0, Prijedor, Sanski Most i Srebrenica 1, Banja Luka, Livno i Tuzla 2, Doboj i Gradačac 3, Grude i Široki Brijeg 6, Trebinje 7, Mostar 8, Neum 10 stepeni.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Većina padavina se očekuje u ranim jutarnjim satima. U nizinama se uglavnom kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Prije podne slabljenje i većinom prestanak padavina. U drugoj polovini dana slabije padavine su lokalno moguće u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U većem dijelu Hercegovine malo do umjereno oblačno i sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosne umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 7 do 12 stepeni.

U ponedjeljak, 06.01.2020., u Bosni i Hercegovini pretežno vedro. Na istoku Bosne prije podne pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C.

U utorak, 07.01.2020., u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano. Od poslijepodnevnih sati naoblačenje sa sjevera će zahvatiti cijelu zemlju. Vjetar u Bosni slab južnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U srijedu, 08.01.2020., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab južnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.