U BiH saobraćaj otežan zbog snijega

Zbog snijega koji pada u Bosni i ponegdje u Hercegovini, jutros se saobraća otežano i usporeno. Posebno se skreće pažnja na dionice preko planinskih prevoja gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm, a ponegdje i preko 5cm (Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar). Ekipe putne operative se nalaze na terenu i intervenišu na svim dionicama, pa je prohodnost dobra.

Dodatne poteškoće vozačima u jugozapadnoj Bosni pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose. Jakog vjetra ima i u Hercegovini i u višim predjelima zapadne Bosne. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Na put ne krećite bez zimke opreme, koja je obavezna za sva vozila, posebno preko planinskih prevoja, upozoravaju iz BIHAMK-a.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravce: Sarajevo-Tuzla, Tuzla-Kalesija,  Bugojno-Kupres i Jajce-Banja Luka.

Na graničnim prelazima promet vozila protiče uz kraća zadržavanja.

 

VRIJEME DANAS
U našoj zemlji danas će preovladavati oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni, a u Hercegovini, ponegdje, sa slabom kišom. Vjetar u Bosni, umjeren do pojačan, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jaka bura. Dnevna temperatura od -3 do 3, na jugu zemlje do 8 stepeni.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: