U BiH danas oblačno, u drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti

Jutros je u Bosni pretežno oblačno. Po kotlinama ima magle. U Hercegovini je vedro.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -10; Sanski Most -5; Grude -3; Ivan Sedlo, Livno, Sarajevo, Široki Brijeg i Sokolac -2; Banja Luka -1; Bihać, Doboj i Tuzla 0; Bijeljina, Bugojno i Srebrenica 1; Gradačac 2; Trebinje 6; Neum 7; Mostar 8°C.

Danas u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Po kotlinama će biti magle. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni slab istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

PROGNOZA VREMENA ZA 13.01.2020 (Ponedjeljak)., dugotrajna magla i niska oblačnost se očekuje na području Krajine, sjevera, sjeveroistoka, te po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama sunčano. Vjetar u Bosni slab istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 14.01.2020 (Utorak)., u Bosni malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini umjereno oblačno. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 15.01.2020 (Srijeda)., u Bosni malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: