Tužiteljstvo BiH i Granična policija realiziraju akciju u borbi protiv krijumčarenja migranata

Postupajuća tužiteljica Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, od ranih jutarnjih sati, koordinira aktivnosti policijskih djelatnika Granične policije BiH koji vrše pretrese na osam lokacija, u odnosu na veći broj osumnjičenih osoba. Pretresi se vrše na području Tuzle, Zvornika, Brčko Distrikta BiH i Konjica.

Tijekom istrage u operativnoj akciji “Insider” prikupljeni su dokazi da su pripadnici organizirane kriminalne skupine, u dužem vremenskom periodu, stupali u kontakt sa pripadnicima migrantske populacije, koji nezakonito borave u Bosni i Hercegovini, te za novčanu naknadu vršili skrivanje, organiziranje, prijevoz i krijumčarenje ilegalnih migranata, prema teritoriji R Hrvatske, te dalje prema zemljama EU.

Izvršenjem kaznenih djela, osumnjičeni su ostvarivali veliku imovinsku korist, te nanosili štetu sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovinu u odnosu na kaznena djela povezana sa ilegalnim migracijama.

Osumnjičeni se terete za kaznena djela udruživanja radi činjenja kaznenih djela i krijumčarenje osoba. Nakon što se provedu istražne radnje i pretresi, postupajuća tužiteljica dat će upute o daljim aktivnostima prema osumnjičenima, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.