Tri smrti na maturalnim zabavama u BiH

Nakon što je čitavu regiju šokirala smrt čapljinske maturantice Nikoline Raič (17) koja je preminula jer joj je u petak pozlilo na početku maturalne zabave, slična se tragedija dogodila i u Žepču gdje se u subotu profesor Mihad Cikotić (51) srušio za vrijeme zabave i preminuo.

Ovaj profesor biologije u Srednjoj mješovitoj školi u Žepču zajedno je sa svojim učenicima slavio kraj školske godine, a oko 23 sata samo se srušio na pod u restoranu.

Njegovi kolege kažu kako kobne večeri nije pio alkohol, te da je bio dijabetičar.

Nakon što mu je pozlilo, zvali su Hitnu, profesor je odvezen u bolnicu, no spasa mu nije bilo. Maturalna zabava je prekinuta, a direktor Srednje mješovite škole u Žepču Zijeh Maličbegović je otkazao i redovnu nastavu za ponedjeljak kada će u njihovoj školi biti Dan žalosti te komemorativna sjednica za profesora Cikotića.

Podsjetimo, dan ranije u Čapljini se dogodila slična tragedija. Tamo je preminula maturantica Nikolina Raič (17) koja se uoči tragedije fotografirala na ulazu u hotel Mogorjelo s ostalim maturantima.

Nakon toga su svi ušli u hotel, a prije prvog plesa, Nikolina se odjednom samo srušila pred svima.

Odmah su joj priskočili u pomoć, jedan ju je profesor nosio na rukama do obližnjeg Doma zdravlja, ali sve uzalud.  Saznaje se kako je ova djevojka ranije imala problema s srcem i da ju je na kraju srce i izdalo.

Majka joj isto od toga umrla. Nikolinini prijatelji su jučer na društvenim mrežama pisali kako ih je napustio njihov anđeo.

Početkom prošle sedmice iznenadno je preminuo i maturant Emir Jugo iz Prnjavora. On je umro u snu u svojoj kući uoči proslave mature. Emir je prošlog utorka trebao s prijateljima iz Gimnazije i maturantima Centra srednjih škola krenuti na maturalni izlet pokraj rijeke Ukrine.

Prijatelji su ga iščekivali, a kako se nije pojavljivao, pozvali su njegovu baku, s kojom je živio. Kad je baka otišla u Emirovu sobu, zatekla ga je mrtvog u krevetu.

Ne sluteći nesreću, dio njegovih školskih prijatelja za to vrijeme je uz pjesmu i veselje prošetao prnjavorskim ulicama. Samo nekoliko trenutaka kasnije zanijemjeli su od tuge, a nažalost, kasnije su se slične situacije ponovile u Čapljini i Žepču.

MOJportal

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.