TK: Oduzeto 2.300 komada raznih vrsta pirotehničkih sredstava

Tokom akcija sprovedenih u ponedjeljak i utorak službenici policije u Živinicama i Srebreniku oduzeli su 2.300 komada raznih vrsta pirotehničkih sredstava. Zahtjev za pokretanje prekšajnog postupka bit će podnesen protiv 3 osobe.

Naime, u ponedjeljak su u večernjim satima, službenici policije PS Živinice radeći na sprečavanju prodaje i distribucije pirotehničkih sredstava, zatekli dva lica koja su vršila prodaju pirotehničkih sredstava bez odobrenja nadležnog organa. Tom prilikom, službenici policije su izvršili privremeno oduzimanje oko 1.230 komada raznih vrsta pirotehničkih sredstava.

U drugoj akciji u utorak službenici policije PS Srebrenik su operativnim radom na terenu zatekli jedno lice koje neovlašteno prodaje pirotehnička sredstva, te privremeno oduzeli oko 1.100 komada petardi.

Inače, riječ je o pojačanim planskim aktivnostima Uprave policije MUP TK-a na području Tuzlanskog kantona u povodu vjerskih i novogodišnjih praznika, koje su usmjerene na sprečavanje narušavanja javnog reda i mira, preventivno djelovanje na sprečavanju izvršenja krivičnih djela, pojačane kontrole saobraćaja i dr., a sve u cilju što efikasnije zaštite lične i imovinske sigurnosti građana.

TIP.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: