TK: Nema dogovora o budžetu, boračka udruženja dala rok do petka

skupstina tk2Na sjednici Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona nije postignut dogovor u vezi sa usvajanjem budžeta TK za 2013. godinu.

Skupštinska većina, koja ima 22 od 35 zastupnika, i dalje insistira na odlasku Vlade Seada Čauševića, koju smatraju najodgovornijom za krizu u TK.

S druge strane, Čaušević i SDP, čija je Vlada ranije odbila sve amandmane skupštinske većine, sada nudi da ponovo ona predlaže već jednom odbijeni budžet.

Podsjetimo da je Čauševićevoj vladi u Skupštini TK izglasana smjena, nakon čega je SDP pokrenuo pitanje vitalnog nacionalnog interesa. U međuvremenu, mandate na raspolaganje novoj skupštinskoj većini u kojoj su sve stranke osim SDP i SBB, stavila su četverica ministara iz Vlade.

Krizi u Tuzlanskom kantonu ne nazire se kraj.

Predstavnici boračkih udruženja danas su Kolegiju Skupštine poslao poruku da očekuju da budžet bude usvojen do petka, te da su nakon toga spremna na ‘radikalnije mjere’. Svoje nezadovoljstvo činjenicom da budžet nije usvojen boračka udruženja su oštro iskazala i na posljednjoj sjednici Skupštine.

Bportal.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: