Testiranje na koronavirus u Banjoj Luci od danas moguće i iz automobila

Na lokaciji Malta u Banjoj Luci od danas će građani moći u automobilima biti testirani na virus korona kako bi se izbjegao kontakt, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave. Ovo testiranje po principu uzimanja briseva pacijentima direktno u automobilu obavljat će se na parkingu kod “Lesnine”, a uvedeno je kao jedna od mjera u borbi protiv širenja virusa korona usljed povećanog broja oboljelih.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić istakao je da će na ovaj način biti rasterećena lokacija ispred Poliklinike, na kojoj je velika gužva i na kojoj je problem pristupa jer je riječ o centru grada, a ujedno će biti smanjeni kontakti među građanima.

On je najavio da se priprema i dodatna ambulanta za osobe sa akutnim respiratornim infekcijama u novom objektu u Docu, pored postojeće Covid ambulante.

Direktorica Doma zdravlja Banja Luka Nevena Todorović rekla je da prva testiranja na novoj lokaciji na Malti počinju u 8.30 sati.

Prema njenim riječima, planirano da danas ovdje bude testirano 120 pacijenata koji su dobili pozive od Higijensko-epidemiološke službe.

“Za njih će biti pripremljene uputnice koje će ih čekati na ovoj lokaciji, tako da će se ovdje moći testirati samo pacijenti koje je naša služba pozvala. Ostavljena je mogućnost za pacijente kojima ne odgovara ova lokacija, da mogu testiranje obaviti na punktu ispred Poliklinke”, pojasnila je Todorović.

Iz Gradske uprave navode da su povećanje kapaciteta i lokacija za testiranje uvedeni kao nove mjere podrške zdravstvenoj zaštiti stanovništva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: