SVEČANO PROBIJEN TUNEL SUHODOL

Prokopavanjem prve cijevi, danas je svečano završeno  probijanje tunela Suhodol na Koridoru 5-C.

Radi se o najznačajnijem objektu na poddionici Suhodol-Tarčin, a tunel je dug 2,8 kilometara.

Direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić rekao je da je ovo jedan u nizu uspjeha koji će doprinijeti da ispune obećanje o završetku 102 kilometra autoceste do kraja 2014. godine. On je istako da će ovaj tunel nositi simboličan naziv „25. novembar“ zbog Dana državnosti BiH.

Obraćajući se radnicima, premijer FBiN Nermin Nikšić poručio je da živimo u vremenu kada mnogi visokopozicionirani funkcioneri, koji još primaju platu iz poreza koje plaćaju upravo radnici i njihove firme, umjesto da rade u interesu napretka, čine sve kako bi stvorili haos i otežali život svim građanima, vođeni samo njima znanim ciljevima.

– Puno je više onih koji žele da grade i stvaraju, a njihovi pokušaji rušenja i blokiranja osuđeni su na propast. E upravo njima u inat, mi danas svi zajedno trebamo poručiti uzalud Vam je svaki pokušaj. Puno je više onih koji znaju i koji hoće da grade bolje društvo i bolju Bosnu i Hercegovinu –  naglasio je, između ostalog premijer Nikšić.

Asim Cengiz, član Uprave turske kompanije Cengiz Insaat koja izvodi radove na ovoj poddionici kazao je da su ponosni na činjenicu da su ispoštovali postavljene rokove i da će tako biti i ubuduće.

Ugovor za izgradnju poddionice Suhodol-Tarčin potpisan je 21. maja 2012. sa kompanijom Cengiz Insaat , a završetak i puštanje u promet cjelokupne dionice Vlakovo-Tarčin planirano je u drugoj polovini 2014.

(Fena) 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: