SVE SPREMNO ZA UVOZ VOZILA

Radosna vijest za građane BiH je ta da su svi uslovi za ukidanje zabrane na uvoz automobila otklonjeni i da će vozila starija od 10 godina koja posjeduju motore euro3 i euro4 naći se na našim putevima sredinom novembra. Iz konzorcija koji je dobio ovlaštenje da izvrši homologaciju vozila najavljuju da je sve spremno i da se u početkom naredne sedmice očekuju i cijene.

Sve je spremno za uvoz auta starijih od 10 godina kazao nam je Drago Talijan predstavnik konzorcija Internacionale Centar Banja Luka koji su nosioci projekta uvoza i homologacije vozila za područje BiH.

Homologaciju za prostor Tuzlanskog kantona vršiće Gradsko i prigradsko preduzeće Tuzla, a saznajemo da građani mogu očekivati pojeftinjenja vozila.

Kod homologacije će postojati dva tipa uvoza i to homologacija pojedinačnih vozila koja će podrazumijevati uvoz svih polovnih i vozila u serijama do deset, kao i homologacija tipa koji će se primjenjivati samo da uvoz novih automobila. Kako smo već ranije izvještavali uvesti se mogu auta koja prođu oproces homologacije, kao i vozila koja su namijenjenja vožnji desnom saobraćajnom trakom.

Ovo je historijski trenutak za BiH, jer će se na našim putevima naći vozila koja su tehnički ispravna i koja su sigurnija za vozače i stanje na cestama.

(RTV Slon)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: