Sutra kreće treći konvoj za Siriju MFS – EMMAUS-a

Treći, do sada najveći konvoj pomoći domaće, humanitarne, nevladine organizacije MFS-EMMAUS-a, od 16 šlepera krenut će za Siriju u četvrtak, 30. marta, iz Doboj Istoka u 11:00h ispred kompanije Vegafruit d.o.o., u čijem skladištu se nalazi humanitarna pomoć. Donacija se sastoji  od  340 t brašna,  22 000 litara ulja i  8 paleta dječijih pelena. U prikupljanju pomoći učestvovali su građani BiH uglavnom sa područja Muftijstva tuzlanskog koje je ujedno sudjelovalo u organizaciji.

Konvoj pod nazivom ‘BiH za Siriju’ putuje do tursko-sirijske granice odakle će pomoć biti distribuirana narodu u Siriji i u izbjegličkim kampovima. Kao i prethodni put konvoj će pratiti nekoliko uposlenika, volontera, direktor MFS-EMMAUS-a Hamzalija Okanović, te nekoliko predstavnika Muftijstva tuzlanskog.

– Pozitivno smo iznenađeni izuzetno velikom odzivu stanovništva BiH i drago nam je da smo uspješno nastavili ovu humanitarnu akciju. Nakon što smo u februaru poslali konvoj od 5 šlepera nismo se nadali da će taj broj porasti do čak 16 šlepera. Znamo da ovom donacijom nismo riješili svakodnevne probleme sirijskim izbjeglicama, ali smo uspjeli postići da u narednih nekoliko mjeseci imaju makar osiguran obrok», izjavio je direktor Okanović.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: