SUTRA ISPLATA AKONTACIJA BIVŠIM PRIPADNICIMA OS BIH

Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje (FZ MIO-PIO) će sutra , 13. januara bivšim pripadnicima Oružanih snaga (OS)  BiH isplatiti akontacije u iznosu najniže redovne penzije koju pomenuti zavod isplaćuje korisnicima, a riječ je o iznosu od 310,71 KM.

Spomenuti iznos primit će ukupno 1442  bivša pripadnika OS BiH čije je stalno prebivalište na području Federacije BiH.  Sredstva potrebna za prvu isplatu iznose 448.072,66 KM, navodi se u saopćenju Federalnog zavoda za penzijsko osiguranje.

Vlada Federacije osigurala je spomenuti iznos novca za bivše pripadnike Oružanih snaga, koji čekaju na početak isplate penzija, a koje će se finansirati iz budžeta BiH za period od tri mjeseca tj. za decembar, januar i februar.

Inače, u skladu sa sporazumom kojega su 30. decembra 2011. potpisali dopredsjednik Doma naroda BiH Sulejman Tihić i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić s predstavnicima Udruženja otpuštenih pripadnika Oružanih snaga BiH, Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje  će, temeljem odluka Vlade Federacije BiH, sutra isplatiti akontacije, stoji u saopćenju.

 (Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: