Stižu snijeg i zahlađenje

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH do kraja ove sedmice očekuje se oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Snijeg bi, prema najavama meteorologa, trebao početi padati večeras ( u noći sa četvrtka na petak), a padavine će se nastaviti u petak i subotu. U nedjelju nas očekuje razvedravanje i sunčano vrijeme.

Što se tiče temperatura, uz snijeg, do kraja sedmice nas očekuju i niske temperature. Nešto hladnije biće u jutarnjim satima, kada će se temperature kretati od -6 do 0 stepeni. Međutim,  ni tokom dana neće biti mnogo toplije. Temperature će sve do nedjelje biti uglavnom u minusu ili koji stepen iznad nule.

Početkom naredne sedmice, prema raspoloživim prognostičkim materijalima prognoziraju se stabilnije vremenske prilike. U četvrtak (20.decembra)  očekuje se kiša, a na planinskim predjelima snijeg. Najviše padavina očekuje se na jugu i jugozapadu zemlje.
Minimalne temperature zraka spuštat će se do 0°C, a maksimalne temperature kretat će se do 12°C.

Slične prognoze donese i najpoznatije svetske meteorološke internet stranice, koje navode da će dijelove BiH u naredna 72 sata zahvatiti nešto veće snježne padavine. Novi snijeg će doći u noći sa četvrtka na petak.

Najveće količine padavina očekuje se u petak, i to na sjeverozapadu naše zemlje. Očekuje se i do 25 centimetara snijega. Ono što možda obrabruje je informacija da temperature neće ići daleko ispod nule.

Slično će biti i u subotu, prvog dana vikenda. Visina snijega bi se treba povećavati, do 35 centimetara, a temperatura se očekuje slična onoj od petka.

U nedjelju stiže sunce, otapanje snijega i veće temperature.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: