Stadion na granici BiH i Hrvatske: Igrači će na teren morati sa pasošem?

Malo je poznat slučaj ekipe Partizana iz Kostajnice, čiji se stadion nalazi tačno na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske, prenosi B92.

Raspad Jugoslavije ovom fudbalskom klubu donio je intrigantnu budućnost, pošto je otprilike jedna trećina njihovog terena na teritoriji Hrvatske, a ostatak na teritoriji Bosne i Hercegovine, u Republici Srpskoj. Tokom utakmice koje se odigravaju na stadionu FK Partizan igrači pređu granicu nekoliko stotina puta.

Možda i najinteresantniji dio utakmica Partizana iz Kostajnice je taj što bi, barem zakonski, igrači morali da imaju pasoš kod sebe svaki put kada bi im lopta pobjegla u obližnju šumu.

– Da, granica prolazi tačno kroz naš teren i završava se kod korner zastavice. Mi igramo na teritoriji dvije zemlje, a na to smo došli raspadom Jugoslavije. Hrvatski carinici nas još nisu pitali za pasoš, ali… – rekao je prilikom jednog intervjua predsednik Partizana Zoran Avramović.FK Partizan iz Kostajnice nekada je igrao u Regionalnoj ligi Zagreba, a sada se takmiči u Regionalnoj ligi Banja Luka. 

(Avaz.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: