Selvedin Šatorović izabran za predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH

Selvedin Šatorović je jednoglasno izabran za predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH na današnjem vanrednom kongresu u Zenici. Za Šatorovića su glasali svi prisutni delegati.

Današnjem kongresu prisustovao je 71 od 100 delegata, a Šatorović je kao jedini kandidat za predsjednika Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine naslijedio Ismeta Bajramovića.

Kongres koji je prekinut u februaru nastavljen je tek danas, a predsjednik Verifikacione komisije Mirnes Isaković je kazao da su se mjesecima sticali uslovi za nastavak kongresa, dok je Bajramović kazao da je politika umješala prste zbog čega se čekao kraj izbora.

Šatorovićev protukandidat iz februara Redžo Kurić danas nije ni došao u Zenicu jer nije kandidat za funkciju predsjednika.

“Najveći problem nam je bila politika koja se upetljala u Sindikat, a čekali smo kraj Općih izbora kako bismo nastavili kongres”, kazao je Bajramović.

Dodao je kako su Predsjedništvo i Glavni odbor Saveza samostalnih sindikata BiH u petak donijeli odluku o održavanju vanrednog kongresa.

Odmah na početku izabrane su komisije SSS BiH pa su tako u verifikacionu komisiju izabrani: Mirnes Isaković, Avdo Mulaosmanović i Ibrahim Muharemović. U kandidacionu komisiju su izabrani: Muhamed Mahmutović, Pero Obad i Zuhdija Kapetanović, dok su u izbornu komisiju imenovani: Franjo Rener, Zehra Hadžić i Mensur Hodžić.

Fikret Alić je izabran za predsjednika Skupštine Saveza samostalnih sindikata BiH, a za njegove zamjenike izabrane su Maja Radić i Aida Čengić.

Klix

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: