Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Nakon oblačnog i kišovitog vremena, koje nas je pratilo u prvoj polovini mjeseca marta, od danas se očekuje stabilizacija vrema i postepeni rast dnevnih temperatura.

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme, uz umjerenu oblačnost. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 3 stepena celzija, relativna vlažnost vazduha 94 %, a atmosferski pritisak 999 hektopaskala. Prema prognozama do kraja dana će se zadržati sunčano vrijeme, uz umjerenu oblačnost. Maksimalna dnevna temperatura do 10 steeni celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama centralne i istočne Bosne moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura.

Jutarnja temperatura od -3 do 3, a najviša dnevna od 8 do 14 stepeni celzija.

U petak, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 10 do 15, na jugu do 17 stupnjeva.

U subotu, malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom ili niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 10 do 16 stupnjeva.

U nedjelju, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama centralne i istočne Bosne moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -1 do 3, na jugu od 2 do 7, a najviša dnevna od 12 do 17 stupnjeva.

Prema sinoptičkim kartama relativno stabilno očekuje se i početkom naredne sedmice. Pred kraj prognoziranog perioda jedna fronta preći će preko naše zemlje i donijeti padavine koje će biti nešto izraženije u subotu (26.03.). Temperature zraka u ovom periodu bit će nešto veće. Jutarnje temperature od 2 do 10 a maksimalne dnevne od 10 do 20 stepeni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: