SAOBRAĆAJ OTEŽAN I USPOREN

VRIJEME:

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni pada slab snijeg. Visina snijega u 7 sati: Bjelašnica 70 centimetara, Bihać 40, Ivan Sedlo 32, Sarajevo 26, Kupres 20, Sokolac 19, Sanski Most 16, Tuzla 13, Banja Luka, Bijeljina, Bugojno i Livno 12, Doboj, Derventa i Gradačac 11, Srebrenica 10, Prijedor 5, Drvar 3 centimetara. Temperature zraka izmjerene u 7 sati imale su slijedeće vrijednosti: Bjelašnica – 14 °C, Kupres – 8, Sokolac – 6, Sarajevo – 4, Bugojno i Livno – 3, Tuzla, Gradačac i Bihać – 2, Zenica, Banja Luka, Prijedor, Bijeljina, Derventa, Sanski Most, Drvar i Srebrenica – 1, Doboj 0, Trebinje 3, Mostar 4, Stolac i Neum 5 °C.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme. Tokom dana sa slabim snijegom, a na jugu može pasti i malo kiše. Više padavina se očekuje poslije podne i u noći. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, a na jugu kiša koja će u noći preći u susnježicu i snijeg. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera, a u Hercegovini bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između – 3 i 2, na jugu od 3 do 7 °C.

PUTEVI:

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća otežano i usporeno, po zasnježenom ili mokrom i klizavom kolovozu.

Skreće se pažnja na dionice u višim planinskim predjelima, gdje se, zbog ugaženog snijega na kolovozu, za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje upotreba lanaca za snijeg, saopćavaju iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba.

Na području Hercegovine, zapadne Bosne, te Bugojna i Gornjeg Vakufa povremeno jaki udari vjetra stvaraju snježne nanose.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj GP Izačić zatvoren je za saobraćaj teretnih motornih vozila.
Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

……………………….
KANTON SARAJEVO:
Do 26.01. u ulici Azize Šaćirbegović (kod br.80) u vremenu od 08 do 16 sati izvode se neophodni radovi, zbog čega se saobraćaj odvija jednom trakom.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4
-Šički Brod- Gračanica (most preko rijeke Jale kod Lukavca)-zbog sanacije mosta saobraća se privremenom obilaznicom.

M-5
-Ustiprača-Višegrad – u naselju Nezuci u toku sanacioni radovi. od 07 do 15 sati mogući kraći zastoji u odvijanju saobraćaja.

M-16
-Banja Luka-Bosanska Gradiška, na području Klašnica zbog radova u funkciji jedna traka.
M-17
-Bilješevo- Kakanj-U toku je izgradnja autoceste, u zoni izvođenja radova brzina ograničena na 40-60 km/h.
M-20

-Gacko-Foča-radovi u zoni klizišta od 7 do 17 sati moguće 15-minutne obustave.

REGIONALNI PUTEVI:

R-454 -Bratunac-Fakovići (u mjestu Sikirići) u toku sanacioni radovi – jedna traka u funkciji, navode iz BIHAMK-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: