Ramić: Vlada Turske posvećena projektima podrške povratničkoj populaciji

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas boravi u radnoj posjeti glavnom gradu Turske, na poziv ministra hrane, poljoprivrede i stočarstva u Vladi Republike Turske Ahmeta Ešrefa Fakibabe.

Ramić i Fakibaba održali su radni sastanak, kojem je prisustvovao i ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj Bakir Sadović.

Na sastanku je razgovarano o nastavku podrške, koju povratničkoj populaciji, pruža Turska kroz saradnju s bh. institucijama u oblasti poljoprivredne proizvodnje i plasiranju poljoprivrednih proizvoda iz povratničkih sredina na tursko tržište.

– Vlada Republike Turske dosljedno je posvećena projektima podrške povratničkoj populaciji, na bazi prijateljskih veza između naše dvije zemlje – kazao je Ramić.

Dodao je da je današnji sastanak potvrdio kontinuitet uspješne saradnje između institucija dviju zemalja, gdje “nastojimo uvijek biti usmjereni ka konkretnim projektima”.

Fakibaba je kazao da će turska stranka ponuditi bh. institucijama svoja iskustva u razvoju rubnih i nerazvijenih područja, te će u trgovinskim sporazumima s Bosnom i Hercegovinom posebnu pažnju i podršku pružiti povratnicima, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: