Ramić: Izgradnja pravoslavne crkve u Mostaru radost je svih nas

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je Sabornu crkvu u Mostaru, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministar Edin Ramić i paroh Saborne crkve Radivoje Krulj razgovarali su o stanju srpske povratničke zajednice.

Završetak izgradnje kompleksa i crkve prioriteti su Srpske pravoslavne crkve u Mostaru.

“Ministarstvo redovno podržava naš rad proteklih nekoliko godina. Pored značajnije podrške za izgradnju Saborne crkve, dobili smo podršku i za rekonstrukciju stare škole SPC. Čini mi se da smo do sada pogodili cilj, obnavljamo hramove, obnavljamo ljubav, uzajamno poštovanje, dobrosusjedstva i života”, rekao je Krulj

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će nastaviti podržavati povratak svih na svoja ognjišta.

“Podržavamo obnovu pravoslavne crkvu u Mostaru i to govori sve o nama jer dijelimo radost vjernika u Mostaru, kao što smo dijelili radost kada je obnovljena Ferhadija džamija u Banjaluci. Ono najgore i najbolje u snažnim i moćnim ogleda se u odnosu prema onima koji su na marginama i u manjini. Naša snaga je upravo u odnosu prema manjinama. Mi ćemo i dalje pružati podršku svim vjerskim zajednicama, a oni koji to rade drugačije govori sve o tzv. političkim elitama, instruisanim iz različitih centara moći i koji ne dijele životni prostor sa ljudima koji su se vratili na svoja prijeratna mjesta”, istakao je Ramić.

(Anadolija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: