Ramić ispunio obećanje: Nova štala za povratničku porodicu Omanović u Žepi

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica izgradilo je novi stajski objekat za potrebe domaćinstva porodice Omanović u povratničkoj zajednici u Žepi.

Himzo i Elma Omanović su povratnici u Žepu i sa svoje troje maloljetne djece žive, baveći se uzgojem stoke i zemljoradnjom.

U mjesecu avgustu stajski objekat, koji su koristili se urušio, čime je bio ugrožen osnovni izvor njihovih prihoda, a samim time i cijelo ovo povratničko domaćinstvo.

Tada je reagirao federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, te je Ministarstvo kroz Sektor za razvojne projekte održivosti povratka kontaktiralo ovu porodicu, upoznalo se stanjem na terenu i pokrenulo proces izgradnje novog stajskog objekta.

Povodom završetka izgradnje objekta, ministar Ramić je kazao kako porodica Omanović zaslužuje podršku, posebno nakon ovakve nesreće sa štalom, jer je jedini način očuvanja povratničkih zajednica upravo u mladim ljudima koji su spremni da žive i rade na svojim imanjima.

Omanovići su se zahvalili Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica i ministru Edinu Ramiću na podršci, te iskazali opredijeljenje da rade i razvijaju svoje domaćinstvo u Žepi.

FOTO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: