Prva tri slučaja koronavirusa u Sarajevu! Zaražene još tri osobe u Tešnju i Goraždu

U Bosni i Hercegovini večeras je potvrđeno šest novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od 13 uzoraka urađenih na KCUS-u šest je bilo pozitivnih na koronavirus Saznajemo da su od toga tri utvrđena kod građana Sarajeva, jedna iz Tešnja, te dva iz Goražda. Ovo su inače prvi slučajevi koronavirusa u Sarajevu.

Saznajemo da se radi o osobama koje su bile na proslavi preduzeća Igman iz Konjica. Kada je riječ o Goraždu, radi se o kontaktima povezanih sa Munevereom Fočo, direktoricom Ginexa

Novim slučajevima broj zaraženih u našoj zemlji porastao je za 89. Dakle, u Republici Srpskoj identificirano je sada 59 slučajeva, a u Federaciji BiH 30 slučajeva zaraze koronavirusom.

Dakle, u Republici Srpskoj identificirano je 45 slučajeva, a u Federaciji BiH 24 sluačaja zaraze koronavirusom.

Što se tiče regije, u Sloveniji je zabilježeno 319 slučajeva s jednim smrtnim slučajem, u Srbiji 115, u Hrvatskoj 110 s jednim smrtnim slučajem, u Crnoj Gori 13, Sjevernoj Makedoniji 50, Albaniji 64, a na Kosovu 21 slučaj.

U vrijeme pisanja ovog teksta broj ukupno zaraženih u svijetu je 255.000, dok je broj aktivno zaraženih 155.000. Umrlo je više od 10.000 osoba, dok se oporavilo njih 90.000.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: