PROIZVODI BH ZADRUGA USKORO U MERCATORU

U toku su završne pripreme kako bi se uskoro proizvodi domaćih proizvođača iz zadruga s područja Mostara, Sarajeve i Tuzle mogli naći na policama Mercator BH objekata.

Ovakav uspjeh rezultat je pregovora između Zadružnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, kao nosioca projekta, predstavnika Mercatora BH i direktora zadruga s područja Mostara, Sarajeva i Tuzle, saopćeno je iz Zadružnog saveza FBiH.

Ideja ovog jedinstvenog projekta pod nazivom „Moja bašta“ podržana je i od USAID/Sida projekta FARMA.

Haris Kuskunović, direktor Mercatora BH istaknuo je da je zajednički cilj poboljšanje konkurentnosti, povećanje prodaje i izvoza kvalitetnih domaćih proizvoda, kroz ispunjavanje standarda neophodnih za pristup EU, ali i razvoj održive proizvodnje u skladu s principima zaštite okoliša.

„Moja bašta“ je projekt koji će zasigurno dati dodatni podsticaj razvoju poljoprivrede u Bosni i Hercegovini i veoma nam je drago da je Mercator BH dio toga“, kazao je Kuskunović.

Kupci će u Mercatoru kroz projekt „Moja bašta“ dobiti priliku da kupe voće i povrće iz bašta naših vrijednih ratara, ukusno, a istovremeno standardiziranog kvaliteta“,  kazao je Esed Muhić, predsjednik Zadružnog saveza FBiH, te dodao da je Mercator BH prvi trgovački lanac u Bosni i Hercegovini koji je podržao ovu ideju.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: