PROGLAŠENI ZIMSKI UVJETI ZA VOŽNJU U FBiH

Rješenjem Federalnog ministarstva prometa i komunikacija proglašeni su zimski uvjeti za vožnju na svim magistralnim putevima na području FBiH te se zabranjuje kretanje za zglobne autobuse, teretna vozila i šlepere.

Zbog snježnih nanosa ili lavina u prekidu je odvijanje saobraćaja na dionicama magistralnih puteva M-6.1 Nevesinje- Gacko, M-17 Mostar-Jablanica, M-16 Jajce-Donji Vakuf, M-19.3 Rogatica-Ustiprača, M-16.2 Gornji Vakuf-Prozor, M-16 Bugojno-Kupres, M-20 Gacko-Tjentište, M-17.3 Stolac-Neum i M-18 Sarajevo-Foča (Sarajevo- Trnovo i Dobro Polje-Miljevina), te na putu koji od GP Hum/Šćepan Polje vodi ka unutrašnjosti Crne Gore. Povremeno neprohodni su putni pravci M-18 Olovo-Kladanj i M-19 Kladanj-Vlasenica.

Na području Visokog i Neuma i Ravnog za saobraćaj su zatvoreni svi regionalni i lokalni putevi. Za sav saobraćaj zatvoreni su i regionalni putevi R-408 Glamoč-Drvar i R-443 Kreševo-Kiseljak.

Zbog snježnih padavina na svim putevima u našoj zemlji saobraća se otežano i usporeno, a ugaženog snijega na kolovozu na putevima koji su prohodni ima do 10 cm. Dodatne probleme stvara i niska temperatura zbog koje je kolovoz zaleđen, kao i mjestimično jak vjetar koji stvara sniježne nanose. Ekipe putne operative održavaju prohodnost puteva, ali je njihov rad otežan zbog intenzivnog snijega. Apelujemo da se na put ne kreće bez prijeke potrebe.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: