Potpisani ugovori o podršci radu javnih kuhinja

Pandemija uzrokovana novim koronavirusom negativno je djelovala i na rad javnih kuhinja u Bosni i Hercegovini. Stoga je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica uputilo javni poziv svim kuhinjama koje opslužuju povratničku populaciju kako bi iskazali svoje potrebe, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Rad javnih kuhinja ima posebnu ulogu jer servisiraju najugroženije kategorije društva. Posebno se to odnosi na organizacije koje to rade u povratničkim sredinama i obezbjeđuju obroke za stare, iznemogle i socijalno ugrožene povratničke porodice. Pandemija im je dodatno otežala rad, a mi pokušavamo pomoći koliko možemo”, istakao je ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić prilikom potpisivanja ugovora.

Tako su danas sa ministrom Ramićem potpisali ugovore predstavnici nacionalnih humanitarnih društava: Caritas Sarajevo, Merhamet Sarajevo, Kruh Svetog Ante Sarajevo i Srpsko humanitarno udruženje Dobrotvor iz Sarajeva.

Pored navedenih udruženja, prethodno su ugovore potpisali predstavnici iz drugih krajeva Bosne i Hercegovine, a koji se bave pripremom obroka za povratnike.

(Anadolija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: