Potpisan sporazum između policijskih agencija u BiH

U službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA danas je potpisan Sporazum o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj saradnji policijskih agencija u BiH, navodi se u saopštenju SIPA.

Nakon finalnog usaglašavanja sadržaja, sporazum sa SIPA-om potpisali su u ime svojih institucija direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić, direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač, šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić i direktor SIPA-e Perica Stanić.

SIPA je u prethodnom periodu dostavila prijedlog Sporazuma navedenim policijskim organima radi izjašnjavanja i sugestija.    Potpisnici Sporazuma istakli su značaj saradnje svih institucija na nivou države, oba entiteta i Brčko distrikta BiH, u skladu sa zakonom propisanim nadležnostima, s ciljem što uspješnije borbe protiv svih oblika kriminala i efikasnijeg suprostavljanja aktuelnim sigurnosnim izazovima.

Istovjetan primjerak Sporazuma dostavljen je kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova na eventualne prijedloge i sugestije radi budućeg usaglašavanja i eventualnog potpisivanja.

NN

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: