Poskupljuju 44 vrste cigareta, evo koje i koliko će koštati

Uprava za indirektno oporezivanje BiH dobila je nove cijene cigareta, a koje će važiti od 1. jula, potvrđeno je za portal “Avaza”.

Cigarete “Tvornice duhana Rovinj” (TDR) i to 44 vrste, poskupjet će od 20. juna, odnosno od 1. jula ove godine na tržištu BiH.

Poslovnica TDR-a u Sarajevu dostavila je Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH nove maloprodajne cijene za 34 vrste cigareta koje će biti u primjeni od 20. juna.

– Također, sarajevska poslovnica proslijedila je UIO i spisak maloprodajnih cijena cigareta za deset vrsta cigareta koje će biti u primjeni od početka idućeg mjeseca – rečeno nam je iz UIO.

Tako će od 20. juna ove godine “diva slims” i “diva violet slims” koštati 5,20 maraka, dok će za četiri vrste “drine” biti potrebno izdvojiti 5,50 maraka.

Podsjećamo, početkom ove godine nije bilo poskupljenja. Također, proizvođači mogu uvijek u toku godine da donosu odluke o promjeni cijena.

– Svako ko želi dići maloprodajnu cijenu mora dostaviti nove cijene u UIO 30 dana prije početka primjene novih cijena – kazali su u UIO.

(Avaz.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: