Pomoć za 300 povratničkih porodica u Drvaru, Glamoču i Grahovu

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica dostavilo je pomoć povratničkim porodicama u vidu paketa hrane i higijene  u opštinama Drvar, Glamoč i Grahovo.

Predstavnici Ministarstva, načelnica opštine Drvar Dušica Runić sa lokalnim predstavnicima povratnika dostavili su pomoć povratnicima.

“Obuhvatili smo porodice kojima je ovakva vrsta pomoći bitna. U Drvaru, Glamoču i Grahovu je veliki broj povratnika, porodice starije dobi, a i porodica sa malom djecom, pa će im ova pomoć dobro doći s obzirom da su ovim kategorijama kretanja ograničena. Pomoć predstavlja solidarnost koja nam je potrebna više nego ikad.  Želim da istaknem odličnu saradnju sa Federalnim ministaratsvom raseljenih osoba izbjeglica, jedino su Ministarstvo u Vladi FBiH s kojima imamo saradnju. Nadamo se i budućoj podršci.”- izjavila je načelnica Drvara Dušica Runić

 Nakon proglašenja pandemije Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je započelo distribuciju pomoći ranjivim kategorijama povratnika.

“Pojavljivanjem koronavirusa COVID-19 i mjerama prevencije koje su povratnici poštivali, odlučili smo porodicama u stanju potrebe dostaviti osnovne životne namirnice. Realizacijom današnje isporuke pomoći obuhvaćeno je ovakvom vrstom podrške  oko 2000 povratničkih porodica u svim regijama u kojima je značajno ostvaren povratak. Podržali smo 300 porodica u Drvaru, Glamoču i Grahovu, nastojeći da pomoć dođe do najugroženijih i višečlanih porodica sa djecom” kazao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: