Polusatni štrajk upozorenja u svim osnovnim školama

Strajk_skola_tabla_ilustracija2Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke upućuje punu podršku prosvjetnim radnicima povodom najavljenog polusatnog štrajka upozoranja u svim osnovnim školama u FBiH za ponedjeljak, 7. oktobra, a kao znak solidarnosti prema kolegama zaposlenim u Osnovnoj muzičkoj školi na Ilidži, saopćeno je iz tog ministarstva.

Naime, u ponedjeljak, 7. oktobra bit će organizovan štrajk upozorenja pod motom ”Vratite dostojanstvo radnicima Osnovne muzičke škole na Ilidži”, a povodom Svjetskog dana dostojanstvenog rada.

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja BiH najavio je da se na ovaj potez odlučio iz razloga što zaposlenici u Osnovnoj muzičkoj školi na Ilidži trpe neviđenu torturu od organa rukovođenja te škole.

Najavljeno je da će 17 000 prosvjetnih radnika u osnovnim školama u Federaciji BiH polusatnim štrajkom izraziti solidarnost i podršku kolegama koji se u muzičkoj školi na Ilidži bore za dostojanstven rad.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, kako je saopćeno, upućuje punu podršku prosvjetnim radnicima u Federaciji BiH u njihovom nastojanju da očuvaju dignitet i dostojanstvo profesije te poziva nadležno Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo da konačno riješi problem u Osnovnoj muzičkoj školi na Ilidži.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: