POLJOPRIVREDNICI POZVALI NA PROTESTE

1Članovi Koordinacije poljoprivrednih udruženja i saveza Federacije BiH pozvali su u petak poljoprivrednik, radnike, sindikate, gospodarstvenike i građane FBiH da organiziraju zajednički protestni skup kojim bi pokazali svoje nezadovoljstvo radom federalnih institucija vlasti.

“Kao građanin ove zemlje smatram da je u FBiH tragikomična situacija i zato treba ovu ‘bagru’, koja gleda samo svoje osobne interese, skinemo s vlasti”, kazao je član Upravnog odbora Koordinacije Doboslav Bukmir, dodavši kako nikog u vlasti nije briga za građane, a ako ovakva situacija ostane još godinu i pol, do kraja njihova mandata, ekonomska situacija u FBiH bit će još gora.

“Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović preko svojih igrača vrši pritisak na premijera Nikšića da potpiše poljoprivredni program po kojemu bi ministar mogao trošiti novce kako hoće i kako je i radio u 2012. godini”, kazao je Bukmir.

“Prošlogodišnje dugovanje prema poljoprivrednicima za proizvodnju iznosi 16 500 000 maraka, a ja ovdje odgovorno tvrdim da ministar neće isplatiti te novce, već će ih slati svojim ‘pajdašima'”, dodao je Bukmir.

“Mi tražimo ili od federalno premijera ili od parlamente da donese odluku da se pod hitno isplati tih 16,5 milijuna maraka zaostalih iz 2012. godine. No, mi ne pristajemo da to radi ministar Lijanović jer ako to on bude radio, tvrdim da poljoprivredni proizvođači neće dobiti svoj novac”, ističe Bukmir.

Koordinacija je već podnijela kaznene prijave protiv ministara Lijanovića, koji je u dvoje godini uništio Ministarstvo poljoprivrede, kazao je Bukmir.

Predsjednik Udruženja uzgajivača ovaca i koza Federacije BiH Dževad Kovač rekao je kako poljoprivrednik više neće nitko krast. “Mi ćemo ministru Lijanoviću stati na kraj i nećemo dopustiti da uništi poljoprivrednu proizvodnju”, istaknuo je Kovač.

Ako institucije vlasti ne profunkcioniraju, Kovač je najavio prosvjede i blokadu svih instucija vlasti u Federaciji do 1. svibnja.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.