Policija zabranila štrajk radnika “Dite” pred Vladom TK

protesti radnici dite2Radnici tuzlanske fabrike deterdženata „Dita“ nisu danas postavili šatorsko naselje ispred zgrade Vlade TK kako su ranije najavljivali. U tome ih je omeo kordon policije, koja je po naredbi MUP-a TK zabranila postavljanje šatora.

-Ovo je dokaz kakva smo država. Na nas stotinu radnika oko 50 policajaca pozvano da obezbijedi zgradu Blade TK. Mi smo došli dostojanstveno ovdje kako smo i najavili. Pitao bih nji da li bi se oni tako ljudski ponašali da im fali 21 plaća i 41 mjesec staža. Ovo je dokaz da policija štiti kriminalce-kazao je Dževad Mehmedović, predsjednik sindikata radnika Dite.

Radnici Dite jučer su na adresu Predsjedništva BiH poslali dokumentaciju, u kojoj je, kako tvrde, dokazan privredni kriminal u fabrici.

-Glavni inspektori su dokazali privredni kriminal po četiri tačke. To je svima očito osim ovoj Vladi TK-dodaje Mehmedović.

Nešto ranije jutros su u krug fabrike pokušali ući porezni inspektori te vlasnici jedne privatne koompanije kojoj je menadžment Dite ostao dužan ogromna sredstva. Njihov ulazak bio je planiran s ciljem plijenidbe imovine, ali su radnici Dite spriječili te aktivnosti.

Dnevni avaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: