Pojačan promet vozila na ulazu u BiH

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Bosanski Brod pojačan je promet vozila i duge su kolone na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

U južnim i jugozapadnim krajevima pada slabija kiša pa je kolovoz mokar, dok se u ostalim krajevima saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Skrećemo pažnju i na odrone na brojnim dionicama. Promet vozila je pojačan, pa savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog radova na asfaltiranju danas i sutra (24. i 25.12.) od 8 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Jezero-Šipovo.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvojeni su: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Povodom katoličkog Božića, na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine do sutra navečer do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija, javlja BIHAMK.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: