Pobjegao u šumu prije 60 godina!

Mašinski inžinjer Matko Gorjak prije više od 60 godina odlučio je da napusti grad i otišao je da živi u šumama Romanije. Uradio je to nakon što se razbolio – došlo je do poremećaja centra za ravnotežu. Kako je nedavno ispričao novinarima koji su ga našli na Romaniji kako šeta, dosadio mu je bio život u gradu, ali i lijekovi pa se „povukao u šumu umjeren da će smrt brzo doći”.

Ubrzo je ozdravio, kako je rekao, zato što je pio izvorsku vodu, svakodnevno pješačio po deset kilometara, prestao da jede meso i jeo samo bobičasto voće. Sagradio je sam sebi i brvnaru u kojoj živi.

– Ako koga sretnem, a to je jako rijetko, ispričam se, ali to me ne zanima. Najviše volim da budem sam ili sa zmijama koje mi se znaju uvući u brvnaru i spavati ispod mog kreveta. Nikada me nijedna nije ujela. Ovakav život i samoća izoštrili su mi čula i stekao sam životinjski osjećaj, ponekad mi se jave vizije onoga što ću tek doživjeti – ispričao je Matko Gorjak i dodao da otkako živi na Romaniji nikada nije bio kod doktora.

(San)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: