Pjanić i Cerić najuspješniji sportisti BiH, Erni Sinanović posthumno specijalna nagrada

Nogometaš Juventusa i bh. reprezentacije Miralem Pjanić izabran je za sportistu godine u muškoj, a džudistkinja Larisa Cerić u ženskoj konkurenciji, u izboru Sportskog saveza BiH.

Specijalna nagrada za popularizaciju i razvoj sporta dodijeljena su posthumno Erni Sinanović i Mehmedu Sokoloviću.
Erna Sinanovic je priznanjen dobila za doprinos i aktivnosti u svojoj 20-godisnjoj karijeri igrajuci za ekipe -Polo , Bosna Kalesija I Kula Gradacac odakle je postala i reprezentativka I kapiten reprezentacije. Sa polom je osvojila 3 titule prvaka BiH, sa Kulom Gradacac titulu prvaka i kup BiH u odbojci. Sa Bosnom izborila ulazak u premijer ligu BiH. Bila sportistinja Gradacca 2009 g Kalesije 2015 i najbolja juniorka Kalesije 2000g a sa ekipama Polo I Kula nastupala I u evropskim takmicenjima u Kupu Ceva.

Priznanje je primio Ernin otac Sulejman – Suljo Sinanović.

Tradicionalna, 73. manifestacija održana je večeras u Narodnom pozorištu u Sarajevu a dodijeljene su i nagrade u ostalim kategorijama.

Za najboljeg nogometaša izabran je Edin Džeko, dok je Džanan Musa najbolji košarkaš BiH u protekloj godini.

Najuspješniji klubovi u muškoj konkurenciji su Igokea i Stonoteniski klub “Mostar”, u ženskoj konkurenciji Stonoteniski klub “Spin 2012” i Košarkaški klub “Play off”, dok je najuspješnija državna selekcija muška Košarkaška reprezentacija BiH. Priznanje za najuspješnijeg trenera dodijeljeno je selektoru džudo reprezentacije BiH Branislavu Crnogorcu.

U Top 10 sportaša, na osnovu izvrsnih rezultata, uvršteni su: Damir Džumhur (tenis), Harun Sadiković (džudo), Bahrudin Mahmić (kickbox), Amel Tuka (atletika), Meris Muhović (karate), Sanjin Pehlivanović (bilijar), Irfan Muhić (power lifting), Adem Fetahović (boks), Nedžad Husić (taekwondo) i Edin Puhalo (boks).

Za najuspješnijeg juniora izabran je Hamza Čajić (karate), dok je kod juniorki to Aleksandra Samardžić (džudo).

Najuspješnije ekipe u konkurenciji paraolimpijskih sportova su SDI “SPID” Sarajevo (sjedeća odbojka) i Streljački invalidski klub “Tuzla”.

Nagrade Ambasador sporta pripale su Sabahudinu Delaliću (sjedeća odbojka) i Raziji Mujanović (košarka).

Posebno priznanje “Mirza Delibašić” dodijeljeno je rukometašu Mirsadu Terziću.

 

 

 

 

 

 

 

(Fena/Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: