PENZIONISANI VOJNICI SA 29 MILIONA KM ULAZE U BUDŽET ZA 2012. GODINU?

Za penzionisane vojnike Oružanih snaga BiH, koji već 11 dana protestuju ispred državnih institucija BiH danas je ključni dan, rekao je za Dnevni avaz predstavnik penzionisanih vojnika Senad Hubjer.

Istakao je da su bivši borci dobili infomaciju da će ih uvrstiti u nacrt prijedloga budžeta za 2012. godinu te da je ministar finansija Nikola Špirić taj prijedlog već završio.

“Ući ćemo u budžet sa svih 29 miliona KM, koliko nam se duguje. Tako nam je rekao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda”, kaže Hubjer.

Sada je pitanje hoće li to ostali podržati u Parlamentu BiH, iako su ističe Hubjer prethodnih dana bili saglasni da neće biti budžeta bez vojnika.

“Kada nas uvrste u budžet, mi i dalje ostajemo na istom mjestu. Moguće je da se jedan dio ljudi vrati kući, da napravimo smjene, ali prekida protesta nema”, poručio je Hubjer.

Penzionisani vojnici nadaju se da bi danas na sjednici Vijeća ministara konačno mogli biti riješeni njihovi problemi koji bi značili kraj agonije za više od 1.600 bivših vojnika, piše Dnevni avaz.

(Fena) 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.