Penzioneri stvorili gužve ispred banaka u Tuzli, ne poštuju svi naredbe nadležnih

Isplata penzija na području Tuzlanskog kantona stvorila je gužve ispred većine banaka. Ekipa portala Klix.ba prošla je ulicama Tuzle te se uvjerila kakvo je stanje ispred banaka. Ispred većine banaka, ali i bankomata u Tuzli od jutros su formirane gužve, a uglavnom na isplatu novca čekaju penzioneri.

Dok većina pokušava ispoštovati naredbe nadležnih te držati socijalnu distancu od minimalno jedan i po metar razmaka, pojedini ipak ne mare za to.

S druge strane evidento je da su svi penzioneri shvatili važnost korištenja zaštitnih maski i rukavica te nikoga u redovima nismo primijetili bez ovih dodataka.

Epidemiološka situacija u Tuzlanskom kantonu je nepovoljna zbog činjenice da je koronavirusom već zaraženo 68 osoba. Od toga ih je najviše u Tuzli i to 40.

Podsjećamo, isplata penzija počela je danas, a naredbom Federalnog kriznog štaba penzionerima je omogućeno kretanje izvan domova do petka u periodu od osam do 12 sati.

Svi krizni štabovi na kantonalnim nivoima penzionerima su savjetovali da izbjegavaju gužve s ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.

(Klix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: