Otvoren javni poziv za prijem u profesionalnu vojnu službu

Javni konkurs za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu oficira Oružanih snaga BiH otvoren je 10. septembra i trajaće 28 dana, saopštilo je Ministarstvo odbrane BiH.

Za potrebe Oružanih snaga BiH biće odabrano 57 kandidata Treće generacije, koji bi sa jednogodišnjom osnovnom oficirskom obukom trebalo da počnu u januaru naredne godine.

S ciljem afirmisanja vojne profesije i jačanja civilno-vojne saradnje, Oružane snage BiH će u narednom periodu realizovati javne prezentacije konkursa za prijem u profesionalnu vojnu službu, uz prikaz sposobnosti i učešća Oružanih snaga BiH u operacijama podrške miru.

Planirano je da javne prezentacije budu održane u Bihaću, Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Tuzli, Vitezu, Livnu, Mostaru i Trebinju od 17. septembra do 7.oktobra.

Na otvorenim scenama, u ovim gradovima, biće postavljeni info pultevi sa detaljnim informacijama o prijemu u profesionalnu vojnu službu, izložba postavki fotografija i eksponata iz Muzeja o učešću BiH u operacijama podrške miru i prezentacija operativnih sposobnosti Oružanih snaga BiH.

Projekat na uspostavljanju načina izbora i obuke mladih oficira počeo je polovinom juna 2012. godine, kao rezultat saradnje Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva odbrane Velike Britanije, koji finansira čitav projekat.

Avaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: