Osmaci: Spriječeno krijumčarenje 32 migranta, krijumčar iz “golfa” pobjegao

Pripadnici Jedinice Granične policije Zvornik i Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH u saradnji sa službenicima Policijske uprave Kalesija Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, 16. septembra iza ponoći, spriječili su krijumčarenje 12 osoba afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je otkriveno na području općine Osmaci, a vozač Golfa, kojeg su policijski službenici, uz svjetlosna i zvučna upozorenja, u više navrata pokušali zaustaviti, oglušio se o naredbe i pobjegao.

Daljnjim radom na terenu, pronađena je još jedna grupa od 20 osoba afroazijskog porijekla, a koja se dovodi u vezu sa prethodnom krijumčarenom grupom migranata.

Svi ilegalni migranti, ukupno njih 32, privedeni su u službene prostorije JGP Zvornik. Radi se o 22 muškarca, tri žene i sedmero maloljetnih osoba koji dolaze iz Afganistana (12), Iraka (10), Sirije (6) i Irana (4). Vozilo kojim su krijumčareni migranti je privremeno oduzeto. O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, kao i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju i pronalasku počinioca krivičnog djela, saopćila je Granična policija BiH.

Faktor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: