Osmaci: Ministarstvo traži da se ponište sve odluke

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS-a je u dopisu koji je potpisao ministar Zoran Lipovac zatražilo od Skupštine opštine Osmaci da sve odluke donesene na sjednici 12. juna ove godine poništi, te o tome obavijesti ovo ministarstvo. “Mišljenja smo da je sazivanje i održavanje nastavka prekinute sjednice SO Osmaci izvršeno u suprotnosti sa Poslovnikom SO. Dakle, formalno-pravno, zbog nepravilnosti postupka koji je prethodio donošenju odluka na nastavku prekinu te sjednice, održane 12. juna 2010. godine, odnosno zbog propusta koji su načinjeni u njenom sazivanju, odluke koje su donesene, ne mogu biti zakonite”, piše u dopisu Ministarstva. Nova većina u Skupštini je na sjednici izglasala opoziv načelniku Branislavu Boškoviću (SNSD), sekretaru, predsjedniku i potpredsjedniku Skupštine, te smijenila sve druge osobe koje je ranije imenovala Skupština.

Iako je Mehmedalija Imširović, predsjednik Skupštine, prekinuo sjednicu, nova većina je nastavila usvajati odluke bez predsjednika, te su bez ikakvih dokumenata I pečata, došli preuzeti vlast u Opštini.

Nekoliko odbornika sa grupom građana je razvalilo vrata kancelarije sekretara Skupštine, te su za početak imenovali novog. Referendum na kome će gra|ani glasati o povjerenju načelniku su zakazali za 4. juli.

“Nisu postupili po zakonu kod nastavka sjednice i Ministarstvo je poništilo odluke sjednice. Oni moraju da sazovu sjednicu i da ponište odluke, a ako se usprotive, onda cije li slučaj ide na Ustavni sud RS-a. Za danas su zakazali sjednicu na kojoj bi trebali poništiti ranije odluke, a onda ću ja zakazati novu sjednicu”, kazao nam je Mehmedalija Imširović, predsjednik Skupštine opštine Osmaci. Inače, do 3. juna, većinu u Skupštini su ima li SNSD sa šest odbornika, SDA sa dva, te Naša stranka i SDS 1990 sa po jednim odbornikom. Međutim, odbornici iz Naše stranke i SDS-a 1990 su formira li novu većinu sa SDS-om, SNS-om, PDP-om i Socijalističkom partijom.

S. KARIĆ/Oslobođenje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: