Osmačanin rekorder sa 3,22 g/kg alkohola u krvi

Policijska uprava Zvornik je u dane 11. i 12. marta 2022. godine, realizovala pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova.

 – Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja na koje se odnosila akcija, sankcionisano je 36 učesnika zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – saopšeno je iz PU Zvornik.

– Lišenjem slobode zbog vožnje pod uticajem alkohola zadržano je 5 vozača, i to zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, gdje je tom prilikom na području Policijske stanice Osmaci zabilježena najveća količina alkohola u organizmu – 3,22 g/kg. Jedno lice je lišeno slobode zbog odbijanja da se podvrgne alkotestiranju, a dva lica su sankcionisana zbog odbijanja testiranja na opojne droge u organizmu – navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

(InfoBirač)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: