Osigurano 250 paketa pomoći za povratnike u Podrinju

U sklopu posjete federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Edina Ramića Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, izvšena je posjeta i povratničkoj zajednici Kopači u opštini Novo Goražde (RS).

Tom prilikom  dostavljena je pomoć povratničkim porodicama  u stanju potrebe.

Podjeli paketa pomoći prisustvovala je premijerka BPK Aida Obuća i predsjednik Skupštine opštine Novo Goražde Ibrahim Drljević.

Pomoć u prehrahrambeno-higijenskim paketima dostavljena je povratničkim porodicama u stanju potrebe u opštinama iz regije Gornje Podrinje (Višegrad, Foča, Rogatica, Han-Pijesak, Rudo, Čajniče).

“Radi se o tome da smo mi na širem području RS-a podržali povratnike sa higijenskim i prehrambenim artiklima koji su pogođeni aktuelnom situacijom. Riječ je o socijalno ugroženim porodicama koje su često bez primanja i ovo je jedna od aktivnosti. Ranije smo bili u Krajini i Posavini, iduće sedmice nadam se da idemo u istočnu Hercegovinu i dalje prema Drvaru. Trudimo se da one koji su najugroženiji posjetimo u ovim danima i isporučimo određene pakete. U nekim drugim regijama su neke humanitarne organizacije isporučivale materijale za proljetnu sjetvu tako da smo to koordinariali, neko će dobiti materijale za proljetnu sjetvu, a neko će dobiti prehrambene pakete. Aktuelni su i naši javni pozivi za podršku proljetnoj sjetvi i privrednim subjektima koji su ugroženi ovom situacijom i nisu otpuštali radnike i ja se nadam da će povratnici uzeti učešća u ovim programima o čemu i razgovaramo”, izjavio je Ramić tokom posjete Novom Goraždu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: