Okončan proces prelaska na elektronsko podnošenje prijava

U BiH je uspješno okončana velika reforma prelaska sa papirnog na elektronsko podnošenje poreskih prijava, nakon što je 44.037 poreskih obveznika elektronskim putem Upravi za indirektno oporezivanje /UIO/ dostavilo svoje PDV prijave za poreski period januar 2019. godine, saopšteno je iz ove uprave.

Iz UIO napominju da je početkom ove godini otvoreno novo poglavlje u komunikaciji između Uprava i poreskih obveznika, te da će Uprava tokom godine proširivati spektar novih elektronskih usluga koje će biti zanimljive i korisne poreskim obveznicima.

“Cjelokupan proces završen je bez bilo kakvih tehničkih smetnji i nejasnoća. Veliki doprinos ovoj uspješnoj reformi, pored UIO, svakako su dali i poreski obveznici u BiH, koji su vrlo ozbiljno pristupili cijelom procesu uspostavljanja potpuno nove – elektronske komunikacije sa Upravom”, navedi se u saopštenju.

Iz Uprave podsjećaju da je 2018. godina bila prelazni period u kojem su obveznici mogli postepeno prelaziti sa papirnih prijava na dostavljanje elektronskih.

“Konstantno je vršena i edukacija obveznika o načinu i prednostima elektronske komunikacije, koja se najviše ogleda u uštedi vremena i novca”, navodi se u saopštenju.

srna

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: