Oko devedeset sadržaja u programu „507. Dana Ajvatovice“

Učesnicima “507. Dana Ajvatovice” bit će ponuđeno oko 90 vjerskih, edukativnih, kulturno-umjetničkih, zabavnih, sportskih te sadržaja koji će imati humanitarni karakter.

Rečeno je to danas prilikom predstavljanja programskih sadržaja ovogodišnje manifestacije, koja će zvanično početi 12. maja na Musalli u Pruscu kod Donjeg Vakufa.

Predsjednik Organizacionog odbora manifestacije travnički muftija Ahmed ef. Adilović kazao je da je moto ovogodišnje Ajvatovice: “Ramazanskom dovom i ajvatovičkom stazom,” i da on u potpunosti odgovara jer će određeni broj sadržaja biti realiziran tokom ramazana.

– Kao vjernici trudit ćemo se da što intenzivnijim ibadetom zaslužimo milost Gospodara, a ajvatovičkom stazom – stazom tradicije, morala i dobra kojom se kretao Ajvaz-dedo, nastojat ćemo doprinijeti sveukupnom poboljašnju stanja u našem društvu – naglasio je Adilović.

O značaju održavanja “Ajvatovice” i infrastrukturnim projektima u ovoj godini, govorili su glavni imam MIZ Donji Vakuf Esad ef. Slipac i načelnik toga grada Huso Sušić.

Sadržaje u Bugojnu i aktivnosti, koje su namijenjene mladima, predstavio je glavni imam u općini Vehid ef. Arnaut, dok je o učešću Elči Ibrahim-pašine medrese i drugih islamskih obrazovnih institucija u programu “Ajvatovice” govorio direktor medrese Dževdet Šošić.

Istaknuto je, također, da je centralna svečanost pohoda vjernika ka Ajvaz-dedinoj stijeni planirana 2. jula, a programski sadržaji “507. Dana Ajvatovice” završit će se 8. jula.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: