OD NEDJELJE NOVO ZAHLAĐENJE

Nakon nekoliko toplijih dana našu državu ponovo očekuju zahladnjenje i pad temperatura za 15 stepeni i više. Narednih dana nije isključen ni novi snijeg. Kako je rečeno u Federalnom hidrometeorološkom

zavodu, najtoplije u BiH ju~er je bilo u Sanskom Mostu s izmjerenih 19 stepeni, zatim Bihaću sa 18, Banjoj Luci i Jajcu 16, dok je u Sarajevu bilo 14 stepeni. Danas se može očekivati oblačno vrijeme s kišom i grmljavinom posebno na jugu zemlje. Dnevna temperatura kretat će se od sedam do 17 stepeni. U subotu će tako|er biti naoblake i kiše, koja će krajem dana i tokom noći zbog pada temperature prijeći u susnježicu ili slabiji snijeg.

– U subotu očekujemo najviše dnevne temperature od pet do deset, a na jugu zemlje do 15 stepeni. Oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini imat ćemo i u nedjelju. Bit će mnogo svježije nego prethodnih dana. Jutarnje temperature kretat će se od minus tri do nule, a dnevne do tri stepena kažu u Zavodu.

Prema evropskim prognozama, slično vrijeme možemo očekivati i naredne sedmice. Temperature će nastaviti da padaju, tako da će u srijedu ujutro biti minus sedam stepeni, dok će i dnevne biti ispod nule. Ovakvo vrijeme zadržat će se i za novogodišnje blagdane, s tim da se može očekivati manji snijeg.

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: