OD MAJA JEFTINI AVIONSKI LETOVI NA RELACIJI TUZLA – MALME

Wizz Air5Od 31. Maja svi zainteresirani će moći avionom po relativno niskoj cijeni putovati  iz Tuzle u Malme (Švedska) . Wizz Air, kao najveći niskotarifni avioprijevoznik u Centralnoj i Istočnoj Europi objavio je danas skori početak letova prema Bosni i Hercegovini, otvarajući novu rutu iz Tuzle za Malme. Letovi će biti organizirani dva puta sedmično, ponedeljkom i petkom, a Wizz Air očekuje da preveze preko 30. 000 putnika u prvih 12 mjeseci. Poslujući na način prijenosa operativnog uspjeha na klijente i to u vidu niskih cijena karata, Wizz Air je objavio da će najniža cijena karte na ovoj ruti biti već od 54,00 KM.

Dodavajući Bosnu i Hercegovinu rastućoj mreži ruta, Wizz Air sada operira preko 260 ruta, u 31 državi i pruža sigurnost zračnih operacija milionima svojih putnika, veoma niske cijene i prijateljski odnos pružanja usluga svojim klijentima.   

Početak

Dani

Polazak

Cijene od*

31 Maj

Pon; Pet

17:05

BAM 54

Avion tipa Airbus A320         Vrijeme leta 02:15

 

 

 

 

Daniel de Carvalho, direktor korporativnih komunikacija WIZZAIR-a je ovom prilikom izjavio: „Wizzair je presretan da može objaviti građanima BIH novu destinaciju iz Tuzle, koji će po prvi put imati pristup niskim tarifima putovanja. Ovo je početak novog poglavlja u istoriji avijacije BIH. Tijesno radeći na lansiranju naše prve niskotarifne rute iz BIH sa našim partnerom aerodromom Tuzla, potvrđujemo našu uvjerenost u mogućnosti Tuzlanske regije da privuče turizam i da generira veoma potreban niskotarifni vid zračnog prometa. Švedska je postala jako bitna zemlja u procesu predstavljanja i širenja vlastitog turističkog potencijala prema drugim Europskim zemljama i mi se nadamo da će ova nova ruta iz Malmea privući Švedske putnike, dok u isto vrijeme omogućava pristupačne cijene putovanja avionom stanovnicima regije Tuzla i šire. Sa cijenama povratne karte već od samo 54,00 KM ostaje Vam da što prije rezervišete Vašu kartu na wizzair.com”.

 

Pomoćnik ministra za saobraćaj u Vladi TK g-din Nenad Lukanović je istakao opredjeljenost Ministarstva trgovine, turizma i sobraćaja odnosno Vlade Tuzlanskog kantona da stvori neophodne pretpostavke za nesmetano funkcionisanje aerodroma, „jer je razvoj „Međunarodnog aerodroma Tuzla“ jedan od strateških ciljeva Vlade Tuzlanskog kantona. Sa tim ciljem u prethodnom periodu su intenzivirane aktivnosti na  prevazilaženju sadašnjeg stanja i dovođenju J.P. „Međunarodni aerodrom Tuzla“ do samoodrživosti, a potom i u poziciju da bude generator privrednog razvoja TK i šire, što se može realizovati otvaranjem linija u avio saobraćaju, a što će se i dogoditi u bliskoj budućnosti, odnosno 31.05.2013. godine, kao i sa realizacijom strateškog projekta     „MAT – Regionalni Cargo centar sa AIRPARKOM“.

”Ovo je ogromna prilika koju smo čekali i na kojoj smo intenzivno radili sa našim dragim partnerom Wizzair-om nekoliko godina. Wizzair će donijeti priliku za značajan razvoj  privrede i turizma ove regije pa i šire. MOLIMO ISKORISTITE OVU PRILIKU”, riječi su generalnog direktora J.P. „Međunarodni aerodrom Tuzla“ Envera  Jukanovića.

 

Inače, Wizz Air je najveći niskotarifni avioprijevoznik u Centralnoj i Istočnoj Europi operirajući flotu od 40 aviona tipa Airbus 320 sa 16 baznih aerodrome sa preko 260 ruta povezujući 92 destinacije u 31-oj državi. Wizz Air-ov tim od 1500 profesionalaca pruža superiorne usluge i veoma niske cijene, čineći Wizz Air prihvatljivijim odabirom za preko 13.5 miliona putnika u 2013. – toj godini.  Također , Wizz Air-ova vrhunska iPhone aplikacija je sada dostupna na http://wizzair.com/en-GB/mobile.

 

Odjeljenje za informisanje

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: