Očekuju li nas ponovo problemi sa pasošima?

Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka /IDDEEA/ BiH uskoro će opet pokrenuti otvoreni tenderski postupak nabavke pasoških knjižica, potvrđeno je Srni u ovoj agenciji.

 U Agenciji navode da je riječ o nabavci pasoških knjižica za period od četiri godine, odnosno od marta 2018. godine, te poručuju da trenutno nema zastoja u personalizaciji pasoša, jer imaju važeći ugovor sa trenutnim dobavljačem do 21. marta naredne godine.

Novi postupak biće pokrenut u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH i postupajući po rješenju Kancelarije za razmatarnje žalbi BiH, koja je poništila prethodni tender prihvatajući žalbe dva zainteresovana subjekta na tendersku dokumentaciju, ističu u Agenciji.

Napominju da nije riječ o obaranju četvrtog tendera, kako su prenijeli pojedini mediji, već da je riječ o novom tenderu s obzirom da je prethodni sproveden putem pregovaračkog postupka, odnosno ugovor sa trenutnim dobavljačem je potpisan na jednu godinu.

U Agenciji naglašavaju da nisu osnovane tvrdnje jednog štampanog medija da se tender namješta jednoj njemačkoj kompaniji.

“Agencija u predmetnom postupku djeluje u skladu sa opštim principima Zakona o javnim nabavkama BiH i učiniće sve s ciljem osiguranja aktivne i pravične konkurencije u postupku javne nabavke”, zaključuju u IDDEEA.

Građani BiH su već jednom ostali bez pasoških knjižica, zbog nemogućnosti sprovođenja tendera, a ugovor o nabavci pasoša produžen je sa sadašnjim dobavljačem, firmom “Milbauer”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: