Oblačno sa padavinama u BiH

Jutros je u Bosni oblačno sa slabom kišom, na planinama sa slabim snijegom. U Hercegovini je djelomično vedro.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -5; Ivan Sedlo i Sokolac 1; Bihać 2; Prijedor, Sanski Most i Srebrenica 3; Bugojno, Doboj, Gradačac, Sarajevo i Tuzla 4; Banja Luka, Bijeljina, Livno, Zenica i Zvornik 5; Široki Brijeg 6; Grude 7; Trebinje 11; Neum 12; Mostar 13°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama će uglavnom padati slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. U večernjim satima slabog snijega može biti i u nizinama. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C.

PROGNOZA VREMENA ZA 23.03.2020 (Ponedjeljak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni većinom sa slabim snijegom. Tokom dana, slab snijeg ili susnježica se očekuje u sjevernim i ponegdje u centralnim djelovima. U jutrnjim satima u Hercegovini može pasti i malo kiše. Tokom dana razvedravnje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -2, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu od 4 do 7 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 24.03.2020 (Utorak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni, većinom će padati slab snijeg, na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -2, na jugu do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu od 4 do 7 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 25.03.2020 (Srijeda)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Bosni sa sunježicom i snijegom, na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu od 5 do 8 stepeni.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: